Hoorn Kiest campagne

19 maart 2014

Devani helpt gemeente Hoorn om de opkomst naar de stembus te vergroten. In deze campagne is een van onze nieuwste Facebook-applicaties ingezet, namelijk de Facebook invite-all app. Met deze tool kan iedereen zijn Facebook-vrienden die in Hoorn wonen oproepen om te gaan stemmen. Als trigger hebben we een ludieke actie bedacht waarbij burgemeester Onno van Velthuizen bewoners oproept hun vrienden uit te nodigen. Als dank geeft Van Velthuizen een diner cadeau. ( En daar krijg je de burgemeester dan ook bij):-) Check de video >

Persbericht
Bron: Gemeente Hoorn nieuws

Mevrouw Buijsman is de winnares van de Facebookactie van burgemeester Onno van Veldhuizen.

Meer dan 250 mensen deden mee aan de actie en nodigden samen meer dan 3.800 vrienden uit om op 19 maart ook te komen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het filmpje van de burgemeester kwam op Facebook bijna 14.000 keer langs in de tijdlijn van Hoornse kiezers.

Winnares
Mevrouw Buijsman (25) uit Hoorn is de winnares van de Facebookactie. Burgemeester Van Veldhuizen nodigde inwoners via Facebook uit om op 19 maart te gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Deelnemers maakten kans op een diner op 19 maart met twee vrienden en de burgemeester, in een restaurant naar keuze. Na het etentje is de winnaar ook uitgenodigd als gast bij de Nacht van de Verkiezingen in schouwburg Het Park. Hier maakt de gemeente Hoorn op 19 maart de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend.

Ludiek
Burgemeester Van Veldhuizen: ‘Dit was een ludieke poging om Hoornse kiezers attent te maken op de gemeenteraadsverkiezingen. Via deze weg hebben in ieder geval zo’n 4.000 mensen via Facebook kennis genomen van de verkiezingen. Als al die mensen morgen ook echt naar de stembus komen is dat toch goed voor ongeveer 5 zetels. Ik hoop dat deze kleine actie mag bijdragen aan een mooie opkomst.’

Volg de Nacht van de Verkiezingen live
Om 21:30 uur gaan de deuren van de schouwburg open voor publiek. De gemeente Hoorn verwacht de definitieve voorlopige uitslag tegen 02:00 uur bekend te kunnen maken. De Nacht van de Verkiezingen wordt live uitgezonden op Radio Hoorn (FM 96.5 kabel en 105.8 ether) en Hoorn TV (Ziggo kanaal 12+, digitaal 45). Ook Radio Bontekoe en Mix 724 zijn van de partij.

Comments are closed.