LogoLogo

Gemeente Purmerend

De gemeente Beemster en Purmerend zijn gefuseerd. Een nieuwe gemeente was de aanleiding voor een nieuwe huisstijl.

De gemeente Beemster en Purmerend zijn gefuseerd tot de Gemeente Purmerend. Met het ontstaan van deze nieuwe gemeente komt ook een nieuwe huisstijl. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze huisstijl het unieke karakter en de ambities uitstraalt? Hoe maken we het logo onderscheidend en gedragen wordt door iedereen? We hebben hiervoor een slimme aanpak bedacht! We hebben een logospel ontwikkeld voor de klankbordgroep en beide colleges, gevolgd door een logowijzer voor inwoners. Op deze manier bevorderen we participatie en creëren we een breed draagvlak.

Logospel en logowijzer

Het Purmerendse Logo Spel biedt een kijkje in het creatieve proces van de designers en laat zien waar bepaalde elementen vandaan komen. Iedereen kan zelf deel uitmaken van dit proces en bijdragen aan de ontwikkeling van een krachtig beeldmerk. Alle unieke kenmerken, kleuren, historische elementen, ambities en waarden van Beemster en Purmerend zijn samengebracht op in het spel. Met de speluitkomst zijn drie soorten logo’s ontwikkeld. Vervolgens konden inwonners stemmen. Op basis van het winnende logo is een unieke huisstijl ontwikkeld.

Toelichting logo

Vee en producten uit de Beemster werden vroeger al op de markten in Purmerend verhandeld. Dit bracht Beemster en Purmerend een bijzondere verbondenheid. Dijken, open agrarisch landschap, historisch stadscentrum, stedelijke voorzieningen, dorpen en wijken, markten en het UNESCO predicaat Werelderfgoed geven de gemeente een divers karakter en sterke regionale positie.

De verbintenis tussen Beemster en Purmerend is op verschillende manieren terug te zien in het beeldmerk. De aaneen geregen elementen vormen een ketting en staan voor de bundeling van krachten. Samen vormen ze een schild en een sterk gestileerde koeienkop. Het schild staat voor gemeenschapszin en het samen één zijn. De letters naast het beeldmerk zijn gepositioneerd met gelijke tussenruimten. Net zoals de landschappelijke verkaveling in de Beemsterpolder. De overlopende blauw- en groentinten uit de huidige huisstijlen staat voor het samengaan in de nieuwe gemeente Purmerend.

LogoInteresse? Neem contact op